Jaarmarkt in Vorselaar

Het is weer Jaarmarkt in Vorselaar. We maken er dit weekend een echt volksfeest van met op:

-         vrijdag: Trotinettenkoers, voetbal op groot scherm, Spaanse Tapa’s en Hollandse Hapjes, live Flamenco-dansers;

-         zaterdag: Jaarmarkt;

-         zondag: Frühshoppen met onze vrienden uit Kappl.

Kom zeker een kijkje nemen. Iedereen is welkom!

Info over de Jaarmarkt op Facebook

Via de Facebookpagina van Info Vorselaar informeren we u over het boeiende en veelzijdige jaarmarktprogramma. In aanloop van de Jaarmarkt zetten we elke dag een publiekstrekker in de kijker. Als u de Facebookpagina van Info Vorselaar ‘liked’, bent u op de hoogte!

Via de evenementpagina op Facebook kan u bovendien ook zelf uw vrienden, uw familie en uw kennissenkring uitnodigen.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Project.ART

De jeugddienst van de provincie Antwerpen pakt uit met Project.ART, een nieuw concept om cultuur bij jongeren aan te moedigen. Bent u een jonge creatieveling op zoek naar een partner om uw zot idee uit te werken tot een uniek en groots cultuurproject? 
Klik hier voor meer info

Zwaluwen

De milieuraad Vorselaar geeft een subsidie voor het behoud van zwaluwnesten. Heeft u enkele bewoonde zwaluwnesten in uw schuur, aan een gevel, … ? Dan wenst de milieuraad u hiervoor te belonen met een kleine bijdrage. U kan tot 31 juli deze subsidie aanvragen. Breng het aanvraagformulier binnen op de milieudienst. U kan het aanvraagformulier downloaden via onze website of opvragen bij de milieudienst.

> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29

Buitengewoon Plekje Hildering

De Provincie Antwerpen is 50 Buiten-gewone plekjes rijker en dat mag gevierd worden! U kan mee bepalen waar dit feest zal plaatsvinden. Stem daarom mee op ons Vorselaars buurtpleintje in de Hildering. Mobiliseer gerust ook vrienden, familie, kennissen en buurtbewoners zodat we in het najaar samen het glas kunnen heffen op een geslaagd project. De 5 plekjes die de meeste stemmen verzamelen krijgen een gratis publieksevenement!

Stemmen kan tot 31 juli 2014

Reclameronselaars

Er zijn momenteel reclameronselaars aan het werk die onder verschillende bedrijfsnamen en op diverse manieren zelfstandigen oplichten. De frauduleuze reclameronselaars zijn o.a. onder de volgende namen actief: Publi Trends, Gele-gids.com, Best Print (voor tijdschrift De Blusser).

De Economische Inspectie is een onderzoek gestart naar deze praktijken en geeft een dubbel advies aan potentiële slachtoffers: onderteken en betaal niets. Kreeg u toch een factuur? Betwist die dan schriftelijk (e-mail of aangetekende brief) met als argument dat u verkeerd werd geïnformeerd.

Klik hier voor meer info

Vergroot de hoop

Heeft u een taxushaag? Ja? Goed nieuws! Want dan bent u één van de vele Vlamingen die in het bezit zijn van een plant die levens kan redden. Een taxushaag bevat immers baccatine, een stof die gebruikt wordt voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. Meer nog, het jonge snoeisel van 50 meter taxushaag is voldoende voor één chemotherapie. U kan uw jong en vers taxussnoeisel gratis doneren in het containerpark of laten ophalen door Vergroot de Hoop.

Klik hier voor meer info